Hoofdbeeld Stichting Zie

Uit ‘ik vang je’ – boek Judith Boekel

Hoewel hij al geruime tijd geen aanvallen meer heeft gehad en al een jaar zonder medicatie door het leven mag, is de van de epilepsie nog elke dag merkbaar. In zijn gedrag, zijn ontwikkeling en in zijn leren. Ezra kreeg als 3-jarige epilepsie. Toen hij 6 was, bleek het reguliere onderwijs niet haalbaar en niet houdbaar. Hij ging naar het Speciaal Basis Onderwijs (SBO). De weg ernaar toe was erg hobbelig en ook op het SBO moest ik als moeder me vaak hard maken voor zijn situatie. Ezra was niet in één hokje te vangen. Passend onderwijs zal hij zijn hele leven nodig hebben, maar of het zo passend kan? Ik als moeder ervaar hier bijna dagelijks nog moeilijkheden in. Als het niet met school is dan wel in mezelf. In mijn boek ´Ik vang je´ schrijf ik over mijn zoektocht hierin.

Uit mijn boek
Erg waardevol is voor mij altijd de begeleiding geweest vanuit het LWOE. Een stukje uit mijn boek hierover:

” Het groot overleg vindt ook drie keer per jaar plaats op het SBO. De ambulant begeleider van de Waterlelie is de stabiele factor in al die jaren. Zij ziet Ezra drie keer per jaar en helpt ook de nieuwe docenten met informatie en gesprekken over epilepsie. Na het eerste jaar op het SBO gaat ze met zwangerschapsverlof en wordt ze vervangen. Gelukkig is de overdracht goed en is de nieuwe begeleidster net zo fijn als de oude. De ambulant begeleidsters zijn voor mij van onschatbare waarde geweest deze jaren. Ze hadden echt expertise als het gaat om epilepsie en onderwijs en zaten vol goede tips en ideeën om Ezra verder te helpen. De verslagen waren altijd super goed in orde en gaven daarmee ook houvast over de gemaakte afspraken. Ook kon ik soms even fijn mijn hart luchten bij hen, iets dat af en toe zeker noodzakelijk was.   

Tijdens het overleg van 26 januari 2015, een dag voor Ezra’s negende verjaardag, krijg ik voor het eerst te horen dat er een duidelijk stijgende lijn zit in Ezra’s toets resultaten. Ik ben ontzettend blij verrast. Blijkbaar is er ergens een kwartje gevallen bij hem. Zowel lezen als rekenen gaat heel goed. Alleen spelling blijft achter. Maar eindelijk een opwaartse lijn en niet meer een dalende. Al die jaren van duwen en trekken hebben dus toch effect gehad.”

Meer weten over mijn boek? Kijk op www.ikvangje.blogspot.nl